adviesbureau-las.nl

Woonblogs die elke interieur liefhebber moet kennen

Hoe behang je op de juiste manier: stap voor stap handleiding

DoorMees

mei 16, 2023

Stap 1: Kies het juiste behang

Het kiezen van het juiste behang is een belangrijke stap bij het behangen. Er zijn veel verschillende soorten behang op de markt, dus je moet goed weten wat je zoekt. Denk aan de kleur, textuur en patroon die je wilt. Als je twijfelt over welk behang je moet kiezen, vraag dan advies aan een specialist.

Koop altijd meer behang dan je nodig hebt, omdat er altijd onverwachte situaties kunnen optreden. Houd er rekening mee dat sommige soorten behang moeilijker te verwerken zijn dan andere. Koop daarom altijd een extra rol om ervoor te zorgen dat je genoeg materiaal hebt.

Als je eenmaal hebt besloten welk behang je wilt gebruiken, is het tijd om de juiste hoeveelheid te berekenen. Gebruik hiervoor een online calculator of vraag advies aan een specialist.

Stap 2: Voorbereiding van de muur

Voordat je begint met behangen, moet je de muur grondig schoonmaken en alle oneffenheden repareren. Verwijder alle losse stukken verf en pleisterwerk en maak de muur glad met schuurpapier. Als er gaten of scheuren in de muur zitten, vul ze dan op met pleisterwerk of kit.

Lees ook:  Foto op posters

Als de muur schoon en glad is, is het tijd om hem te lijmen. Breng lijm aan op de muur met een roller of spons en laat hem drogen volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat je alleen lijm gebruikt die geschikt is voor jouw type behang.

Als laatste stap voordat je begint met behangen, moet je controleren of er geen water- of vochtschade is. Controleer ook of er geen elektriciteitskabels of leidingen in de muur zitten die doorboord worden door het behang.

Stap 3: Hang het behang op

Nu is het tijd om het behang op te hangen! Begin bij een hoek van de kamer en meet precies af waar uw eerste strook begint. Markeer dit punt met potlood en knip vervolgens uw strook af met een scherpe mes. Vergeet niet om rekening te houden met randafwerking.

Gebruik nu een plamuurmes om luchtzakken uit uw strook te halen voordat u hem op de muur plakt. Breng vervolgens lijm aan op beide kanten van uw strook en plak hem op de muur. Gebruik hierbij een gladde roller om luchtzakken te voorkomen.

Herhaal dit proces totdat alle muren bedekt zijn met behang. Laat ten slotte alles goed drogen voordat u gaat afwerken.

Lees ook:  Laat je plafond stralen met creatieve ontwerpen: Tips voor een dynamische uitstraling

Stap 4: Afwerking

Zodra alle muren bedekt zijn met behang, is het tijd om ze af te werken. Gebruik hiervoor speciale afwerkingsmaterialen zoals plintjes, randafwerking en hoekprofielstrips. Deze materialen helpen bij het creëren van een professionele look.

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat alle randafwerking goed vastzit. Gebruik hiervoor speciale lijm die speciaal gemaakt is voor dit doel. Als laatste stap moet u eventuele oneffenheden wegwerken met schuurpapier of kit.

U bent nu klaar! Uw muren zien er prachtig uit en u bent trots op wat u bereikt hebt! Geniet van uw nieuwe interieur!

Door Mees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *